UC Berkeley · Lewis Hall: Michelle Chang Lab

This project included the renovation of lab spaces to retain two faculty members (a husband and wife) which had been recruited by MIT — see also Tan Hall: Chris Chang Lab.

The Michelle Chang Lab in Lewis Hall was a renovation in-place in a very old lab building that had minimal existing HVAC capabilities. The new lab was more unified and open and obstructions were removed from windows to maximize the natural light. A new local HVAC system in the ceiling space of the lab provided proper lab ventilation.

Both of the new Chang labs had safer Grad Student Desk areas located outside of but directly adjacent to the lab spaces and break areas for casual interactions among the research groups.

The Chang lab renovations in both Tan Hall and Lewis Hall will serve as a model for how highly functional and desirable lab space can be created within the aging lab buildings.

Combined Project Area: 3,000 sf

Completed: 2016

Cost: $1M

Services: lab planning, interior architecture & design

 

Celebrating 20 Years of Functionality & Design

© 2018 GL Planning & Design, Inc. · San Francisco, California 415-512-7795  |  Sherman Oaks, California 818-380-0280 | USA

ARCHITECTURE · LABORATORY PLANNING HEALTH CARE DESIGN
Celebrating 20 Years of Functionality & Design
ARCHITECTURE · LABORATORY PLANNING HEALTH CARE DESIGN
Celebrating 20 Years of Functionality & Design
Celebrating 20 Years of Functionality & Design

© 2018 GL Planning & Design, Inc.
San Francisco, California 415-512-7795
Sherman Oaks, California 818-380-0280 | USA

ARCHITECTURE LABORATORY PLANNING HEALTH CARE DESIGN
Celebrating 20 Years of Functionality & Design